Email

Upratovanie ako brigáda

Upratovanie ako brigádu veľmi často využívajú spoločnosti, ktoré nepotrebujú zamestnávať na trvalý pracovný pomer vlastných zamestnancov ako upratovačov, ale zamestnávajú ich vo forme brigádnikov v prípade potreby.

 

Jedná sa hlavne o rôzne akcie ako je príprava, ale hlavne upratovanie po jarmokoch, či výstavách, resp. počas zastupovania zamestnanca, ktorý je práceneschopný, resp. na dovolenke a podobne. Nevýhodou zamestnávanie upratovača na brigádu je v tom, že zamestnávateľ nepozná (alebo aspoň v značnej miere)  brigádnika, ktorý príde upratovať.

 

Práve z tejto príčiny sa zriaďujú agentúry s upratovacími službami, ktoré síce zamestnávajú veľmi často zamestnancov len ne brigádu, avšak zamestnanec, ktorý sa im v minulosti neosvedčil už nie je pre agentúru žiadaný. Takto firma, ktorá objedná upratovanie prostredníctvom brigádnikov má omnoho vyššiu pravdepodobnosť kvalitne vykonanej práce, resp. možnosti nekvalitne odvedenú prácu reklamovať.

 

Pre brigádnika je síce takáto forma zamestnávania mierne nevýhodná, avšak má veľkú pravdepodobnosť, že ak svoje povinnosti bude plniť riadne, zodpovedne a včas, agentúra získa omnoho viac zákaziek, ako by si vedel zabezpečiť sám. Uvedená forma práce, hlavne ak sa jedná o sezónnu prácu výhodná a veľmi obľúbená všetkými zainteresovaným.