Email

Upratovanie bytov

Upratovanie bytov je špecifická činnosť, kde nachádzajú uplatnenie hlavne študentky, či mamičky v domácnosti. Jedná sa o to, že osoba, ktorá vykonáva upratovanie veľmi často upratuje v neprítomnosti majiteľov domov, či bytov. Pokiaľ sa jedná o upratovanie priestranstiev, kde sa ešte nenachádzajú žiadne cennosti, tak ten výber nie je až tak dôležitý, ako keď sa jedná o upratovanie, kde sa v byte nachádzajú rôzne cennosti, či citlivé údaje (byty advokátov, či účtovníkov, ktorí si často prácu nosia aj domov).

 

Najčastejšie sa na upratovanie bytov volajú upratovači, či upratovacie čaty hlavne po dokončení stavby pred kolaudáciou, resp. po maľovaní, prípadne pred rodinnou návštevou (tzv. návšteva svokry), alebo po rodinnej oslave.

 

V niektorých domácnostiach využívajú upratovanie bytov aj pravidelne a to hlavne vtedy, keď sa práca spája napríklad so strážením detí, alebo pracovná doba manželov je tak vyčerpávajúca, že túto službu využívajú na zabezpečenie regenerácie vlastných síl. Ak sa jedná o pravidelné upratovanie väčšinou sa vžívajú služby konkrétnej osoby, s ktorou má rodina dobré pracovné skúsenosti. Nevýhodou tejto práce je, že aj keď býva lepšie platená ako bežne realizované upratovanie, jedná sa len o niekoľko hodín denne.