Email

Jarné upratovanie

Počas zimných mesiacov sa úprava okolia domov, resp. námestí či mestských častí obmedzí len na základné odhŕňanie snehu, resp. spojazdnenie ciest. Hlavne vtedy, keď sneh pravidelne prikrýva plochy, kde sa odpad hromadí.

 

Zmiznutím snehu sa však zrazu objavia odpadky, ako aj opadané listy. Okrem toho začne rásť tráva, resp. burina, ktorú je treba hneď od počiatku roka účinne udržiavať a likvidovať. A práve preto sa v jarnom období hromadí záujem o pracovníkov, ktorý budú vykonávať jarné upratovanie. V prípade, že by sa jarné upratovanie zanedbalo, začali by sa množiť potkany a iné neželané hlodavce, ktoré by zaplavili celé mesto a bolo by ich veľmi náročné a často až nemožné likvidovať.

 

Mimo toho sa kvôli zlému počasiu v zime nelikviduje ani objemový odpad (starý nábytok a podobne), ako aj elektroodpad. Preto v rámci jesenného upratovania sa ľudia snažia baviť odpadu – t.j. všetkého, čoho sa chcú, alebo v zmysle zákona o odpadoch musia zbaviť. Jedná sa o časovo veľmi náročnú činnosť a preto je potrebný zvýšený počet zamestnancov, ktorí jarné upratovanie realizujú.

 

Odmenou za riadne vykonané jarné upratovanie je krásny výhľad na čistú prírodu, ktorá poteší srdce každého, kto sa v takejto prírode ocitne.