Email

AKO SI VYBRAŤ TÚ NAJLEPŠIU BABYSITTERKU

Keď je dieťa veľmi malé a mamička potrebuje ísť do práce, začne sa hľadanie možností ako sa o bábätko, čo najlepšie postarať aj bez našej prítomnosti. Je možnosť zveriť ho do rúk starej mame, krstnej mame, tete, starším súrodencom a pod. No, ak nemáme možnosť dať dieťa počas našej pracovnej vyťaženosti k príbuzným, či známym, musíme si nájsť kvalitnú babysitterku. A skutočne je najdôležitejšie dbať nato, aby bola schopná a skúsená. Veľkým bonusom je aj to, ak je za primeranú cenu, no cena by nemala byť tým hlavným faktorom pri výbere tej najlepšej babysitterky pre naše bábätko.

Na začiatku je dôležité otestovať si niekoľko babysitteriek, kým sa rozhodneme pre tú jednu jedinú. Tak ako v každom inom vzťahu, aj vo vzťahu mamička – babysitterka musí vládnuť chémia a vzájomné porozumenie. Musia si ľudovo povedané „sadnúť“. Babysitterka vás tiež môže vidieť ako potvoru, ktorá sa chce zbaviť dieťaťa, alebo ako obdivuhodnú a silnú mamičku, ktorá však potrebuje zarobiť financie. Jedno, či druhé, podrobné preverenie babysitterky je namieste, ide predsa o vaše bábätko. Agentúry ponúkajú veľké množstvo usmiatych babysitteriek, ktoré majú nespočetné skúsenosti so starostlivosťou o deti, majú jazykové znalosti, množstvo certifikátov a pod. Avšak niet nad osobný pohovor a na vyjasnenie si všetkých nedorozumení.

Ak si vyberáte babysitterku z agentúry, mali by ste mať už akú – takú záruku, že je zdravá, psychicky aj fyzicky spôsobilá pracovať s deťmi. Malo by to znamenať, že má čistý register trestov, aspoň ročnú prax, overené referencie, bude slušná, dochvíľna, zodpovedná, časovo flexibilná a má zručnosti, vďaka ktorým sa bude vaše dieťatko rozvíjať. Je výhodne, ak vie hrať na nejaký hudobný nástroj, ak ovláda aspoň jeden cudzí jazyk, alebo ak ovláda ručné práce.

Niektoré mamičky chcú, aby im babysitterka aj uvarila a upratala, kým ony prídu z práce. Nemôžeme si však zamieňať babysitterku so slúžkou. Je vhodné, ak je o babysitteku postarané, čo sa týka jedla, resp. nejakého občerstvenia.