Email

UPRATOVANIE DOMÁCNOSTÍ

Keď sa rozhodujete akému druhu upratovania sa budete venovať, treba zvážiť, či bude lepšie zamerať sa na upratovanie firiem, alebo na upratovanie domácností. K upratovaniu domácností sa pravdepodobne dostanete oveľa skôr, než k upratovaniu firiem, nakoľko firmy si nezvyknú volať na upratovanie jednotlivcov, ale skôr upratovacie firmy.

Upratovanie domácností má svoje špecifiká. Klient môže žiadať len bežné upratovanie, ktoré zahŕňa poutieranie prachu, povysávanie, upratanie hračiek po deťoch, oblečenia, prípadne oprať špinavé šatstvo, ožehliť atď. V takom prípade väčšinou podpisuje zmluvu na dlhšie časové obdobie. Stáva sa to napríklad vtedy, ak zostane otec v domácnosti so svojimi deťmi sám po úmrtí manželky, či po rozvode, alebo sa môže jednať o pracujúcu mamičku, či jednoducho vo všeobecnosti pracovne vyťažených ľudí. Dnes už nie je ničím výnimočné, pokiaľ si pracovne veľmi vyťažení ľudia zavolajú na pomoc upratovaciu firmu, či jednotlivcov, ktorí si takto privyrábajú.

Okrem dlhodobého upratovania v domácnosti je možné samozrejme využiť takéto služby aj na jednorazové, prípadne len občasné upratovanie. Ide napríklad o umývanie okien, ktoré netreba umývať každý deň, či týždeň, ale len raz za tri, či štyri mesiace. Niekomu stačí dokonca len raz za pol roka.

Často netreba ani tepovať koberce. Na tepovanie je už skutočne potrebná kvalitnejšia technika. Na dedinách nie je problém dať koberce na dvor a tam ich vyprať, ale v bytoch je to komplikovanejšie, a preto sa kobercom nevenuje starostlivosť tak často.

Možné je využiť aj upratovanie po vykonaní stavebných prác. Ak napríklad maľujete byt, či dom, alebo prestavujete vždy sa hodí pomocná ruka navyše, čo sa upratovania týka. Zaprskané okná od farby, či radiátory nie sú práve oku lahodiace. Platí aj to v prípade, že vymieňate bytové jadro, alebo okná.