Email

VÝBORNÁ UPRATOVAČKA NIE JE SAMOZREJMOSŤOU

Prach a neporiadok je všade okolo nás a výborná upratovačka nie je samozrejmosťou. Každý si myslí, že dokáže poupratovať domácnosť, či firemné priestory, ale keď príde na lámanie chleba, mnohí z nás zistia, že všetko nie je také jednoduché. Vyznať sa v množstve čistiacich prostriedkov a postupov je v súčasnej dobe hotová veda. Upratovanie sa stalo profesiou ako každá iná.

Pre mnohých je to možno prekvapujúce, ale stále viac firiem žiada, aby upratovačka ovládala aspoň jeden svetový jazyk. Naša spoločnosť je jednoducho medzinárodná a čoraz častejšie prichádzame do kontaktu s cudzincami. Preto, ak si hľadáte práce ako upratovačka, je dobré, ak ovládate aspoň základy niektorého zo svetových jazykov, najpoužiteľnejšia je samozrejme nemčina a angličtina. Uspieť môžete aj s ruštinou, nakoľko tento jazyk zažíva obnovu.

Pred tým než si podáte inzerát „Hľadám prácu, upratovanie“ nemali by ste ísť na prípadný pohovor nepripravené. Spíšte si zoznam svojich silných a slabých stránok, aby ste predstúpili pred zamestnávateľa, alebo klienta sebavedomé a presvedčené, že toto je tá správna práca pre vás. Mali by ste mať cit pre poriadok, čistotu a trpezlivosť. Určite nie ste vhodný pre upratovanie, ak ste dominantná osoba, ktorá chce prerobiť domácnosť klienta na svoj obraz. Katastrofou sa skončí aj vaša snaha prerobiť kancelárske priestory na prevoňaný priestor plný ružovej farby a kvetinovej potlače. Jednoducho musíte rešpektovať požiadavky klienta, na ktorých ste sa dohodli na prvom pohovore, či stretnutí.

Dôležité je podpísať zmluvu, ktorú nájdete na stránkach agentúr, alebo si ju môžete vypracovať aj samé. Najdôležitejšie je, aby v zmluve bolo presne uvedené kde a aké priestory máte upratovať a čo všetko je vašou náplňou prácou. Takisto by ste sa mali vopred dohodnúť na tom, či vám klient, či spoločnosť zabezpečí čistiace prostriedky, alebo si ich musíte zadovážiť samé a neskôr vám budú preplatené.