Email

Kam s deťmi v Košiciach

Chcete stráviť pekný spoločný čas s Vašou rodinou a predovšetkým s Vašimi deťmi v Košiciach? Máte malé deti a rozmýšľate, kde s nimi vyrazíte na výlet? Kam s deťmi v Košiciach cez víkend, voľný deň či sviatok? Kam vyrazíte na rodinný trip, kde ste ešte neboli? Nič Vám nenapadá? Vyrazte so svojimi deťmi do mesta Košice, nakoľko:

·         Košice Vaše deti zabavia,

·         spolu budete objavovať jeho krásy a nové miesta,

·         Vaše deti sa možno aj niečo nové priučia,

·         najmä to bude zábavne strávený čas v kruhu rodiny.

Prvý tip - Botanická záhrada UPJŠ v Košiciach

Sa nachádza na Mánesovej 26 v Košiciach a je naša prvá rada – kam s deťmi. Nachádza sa tu množstvo zaujímavých rastlín a stromov, ktoré ste možno doposiaľ nevideli a Vaše deti tiež. Je to príjemná prechádza najmä počas letných a jesenných dní, kedy je všetko zelené a zakvitnuté. V chládku stromov sa nachádzajú jazierka, množstvo vtáctva a motýľov.

Druhý tip – Spievajúca fontána v Košiciach

V Košiciach je veľa krásnych a najmä zaujímavých miest a oblastí, kde sa dá objavovať a obdivovať, či už historické budovy alebo architektúru mesta. My Vám odporúčame navštíviť Spievajúcu fontánu, ktorá určite Vaše deti očarí. Naviac sa tu v horúcich dňoch môžu aj príjemne schladiť.  Spievajúca fontána bola postavená v roku 1997, ide teda o prvou a taktiež  najstaršiu spievajúcou fontánou v Československu. Čaro fontány spočíva v tom, že synchrónne reaguje na vlastnú hudbu, na zvonkohru, ale aj na živú hudbu znejúcu zo Štátneho divadla. Vaše deti budú okúzlené efektmi vystrekujúcej vody v kombinácii so svetlami až v piatich farbách. Osvetlenie spievajúcej fontány očarí celú rodinu najmä po zotmení. V tesnej blízkosti spievajúcej fontány sa nachádza aj košická zvonkohra, ktorá pozostáva z 22 zvonov, ktoré symbolizujú 22 mestských častí mesta Košice. Spievajúca fontána a zvonkohra dokonale spríjemnia Vaše posedenie v parku počas pekných letných dní, ale aj bežné prechádzky po Hlavnej ulici s rodinou. Pochopiteľne, že miest kam s deťmi v Košiciach je oveľa viac, nakoľko Košice sú krásne historické a kultúrne mesto v strednej Európe.