Email

Brigádu pre študentov v oblasti upratovania

upratovanie brigádaVäčšina študentov a najmä študentiek si hneď po začatí vysokoškolského štúdia či počas letných prázdnin hľadá nejakú brigádu. Jednou z možností je zadovážiť si ako brigádu upratovanie. Mnohé firmy hľadajú práve študentky, aby udržiavali poriadok v ich priestoroch. No nájdu sa aj rodiny, ktoré na upratovanie nemajú čas, alebo jednoducho využívajú čas na niečo iné ako upratovanie.

Keď sme len tak zadali do vyhľadávača kľúčové slová na ponuku práce na upratovanie, našlo nám niekoľko sto ponúk takmer v každom regióne. Vo väčšine ponúk išlo o brigádu na upratovanie pre študentky či mamičky na materskej.

Pri hľadaní brigád si však musíme uvedomiť, že musíme mať na vykonávanie činnosti dosť času a tiež fyzické predpoklady. No upratovanie sa radí zväčša medzi nenáročné činnosti, čiže mnohokrát záujemcom postačí dostatok času a chuť pracovať. Nielen, že si osvoja pracovné návyky, ktoré budú potrebovať hlavne po skončení školy, ale navyše si aj privyrobia.

Kde hľadať brigádu?

Máte veľa možností, ako nájsť brigádu. Možno sa stačí popýtať vo svojom okolí, či niekto nepotrebuje pomôcť, alebo jednoducho vyhľadávať v inzerátoch s ponukou práce. Na Slovensku máme aj agentúry, ktoré sprostredkujú brigády na upratovanie domácností až po upratovanie kancelárií obrovských firiem s niekoľkými stovkami zamestnancov. Záleží len od vás, aká cesta k práci vám vyhovuje.

Aká bude výplata?

Tak ako pri všetkých zamestnaniach a brigádach, aj pri upratovaní sa na vašej výplate odrazí lokalita, v ktorej chcete pracovať. Ak študujete a bývate v Bratislave, môžete očakávať od piatich do sedem eur za hodinu práce. V ostatných krajských mestách okolo štyroch eur, ale v zvyšnej časti Slovenska sa môžete dostať aj pod hranicu troch eur.

Popozerajte teda ponuku a začnite brigádovať. Nielen, že budete mať dobrý pocit, ale nejaké miesto bude aj čistejšie.