Email

Poznáte tieto vychytávky na umývanie okien?

Umývanie okienpre väčšinu z nás určite nepatrí medzi činnosti, do ktorých sa hrnieme s radosťou. Aj keď leštíme a drhneme hodinu, vždy sa nejaká tá šmuha nájde….

A tak leštíme a drhneme stále dookola. V nasledujúcich riadkoch sa dočítate, ako si túto neobľúbenú činnosť uľahčiť, menej sa narobiť, a pritom dosiahnuť skvelý výsledok.

RADY OD NAŠICH BABIČIEK

Keď ešte neboli najmodernejšie vychytávky a hi-tech čističe okien, bolo potrebné dosiahnuť lesk a piezračnosť inými spôsobmi.

Obyčajný ocot

Lacný, dostupný vo všetkých obchodoch, a predsa veľmi účinný. Ocot. Stačí naliať do piatich litrov vody dva deci octu a so vzniknutou tekutinou prejsť okná. Potom už stačí len doleštiť, napríklad novinami.

Aviváž

Máme pre vás aj voňavejšiu alternatívu. Rozmiešajte v rovnakom pomere aviváž, ktorú používate bežne na pranie. Nielen, že sa okno bude po vyleštení krásne lesknúť, ale navyše bude rozvoňaná aj celá miestnosť.

A NIEČO MODERNEJŠIE

Vedci a vynálezcovia sa stále snažia, aby každému z nás uľahčili a spríjemnili všetky domáce práce. Výnimkou nie je ani umývanie okien.

Použijeme paru

Momentálne je in, ale hlavne prospešné nášmu zdraviu, čistiť okná parou. Nemusíte použiť žiadne chemické čistiace prostriedky, ani sa zdĺhavo zdržiavať čistením jedného okna na trikrát. Všetko zvládne para. Horúci vlhký vzduch rozpustí nečistoty, a zároveň vyčistí okno aj od baktérií. Potom stačí okno už iba jemne pretrieť utierkou z mikrovlákna a je to.

Robot

Áno, hádate správne. Vám stačí stlačiť jedno tlačidlo a čakať. Robot na umývanie okien spraví všetku prácu za vás. Tento elektrický inteligent dokáže vypočítať dráhu čistenia, rohy okien a vy si zatiaľ môžete vypiť kávu.

Tak čo, milé gazdinky? Rozhodli ste sa pokračovať v tradičných, ale účinných metódach, alebo najbližšie skúsite niečo nové a necháte sa prekvapiť výsledkom?