Email

Opatrovanie detí - ponuka a ceny

Ak hľadáte pre vaše dieťa alebo deti opatrovateľku, určite vás zaujíma, koľko vás to bude stáť a aká je ponuka služieb. Cenu aj ponuku opatrovania ovplyvňuje niekoľko faktov, ktoré musíte vziať do úvahy.

Aká je ponuka?

Na Slovensku máme veľmi veľa agentúr, ktoré ponúkajú pracovné sily v oblasti opatrovania a starania sa o deti. Okrem toho si mnohé uchádzačky a záujemkyne o prácu opatrovateľky pridávajú inzeráty do novín, na vývesné tabule alebo na inzertné portály. Nejednu z nich môžete osloviť na základe odporúčania od známeho, alebo sa nájde vo vašej rodine niekto, kto vám bude ochotný pomôcť. Záleží iba od vás, ktorú ponúkanú možnosť vyberiete a akým spôsobom si nájdete pre svoje deti babysitterku.

Aká bude cena?

Pripravte sa na to, že opatrovanie a staranie sa o deti nie je zadarmo a vaša peňaženka výdavky navyše pocíti. Iba, že nájdete v rodine niekoho, kto by vám pomohol len tak, lebo chce. Takýchto prípadov je však čím ďalej, tým menej, a teda cena sa odvíja od jednotlivých očakávaní a požiadaviek.

V priemere si spočítajte, že za každú odpracovanú hodinu si opatrovateľky účtujú okolo 3 až 6 eur. No záleží tiež od toho, v ktorom meste bývate a aká je v tom meste konkurencia. Dôležitý je aj vek a počet detí, o ktoré sa má opatrovateľka starať a či chcete, aby vám aj uvarila a upratovala. Čím viac požiadaviek máte na novú opatrovateľku a čím viac detí jej zveríte do opatery, tým viac sa pripravte na zvýšenie svojho bežného rozpočtu.

Odhliadnuc od ceny, ktorú opatrovateľke zaplatíte, sa vám zvýši čas, ktorý môžete stráviť v práci a zarobiť tak viac peňazí. Hlavné je si spočítať si, či vám vynaložené náklady prinesú zisk - a to nielen len peňažný, ale aj časový. Rozhodnite sa teda správne a vyberte si najlepšiu opatrovateľku, s ktorou budú vaše deti tráviť čas.