Email

Opatrovanie

Strávili ste s dieťaťom na materskej už dva roky a potrebujete sa vrátiť do práce skôr, ako vám ho vezmú do škôlky? Vyžaduje vaše dieťa zvýšenú starostlivosť a nechcete byť na neho sama? Hľadáte starostlivého človeka, ktorý sa postará o vašich rodičov? Odpovedali ste na niektorú z týchto otázok ÁNO? Potom je pre vás tým správny riešením opatrovateľka.

Opatrovanie detí

Pri výbere opatrovateľky pre svoje deti sa určite zamerajte na to, aby bola vybraná opatrovateľka zodpovedná a mala k deťom priateľský, ale zároveň autoritu. Dôležite je, aj aby vždy prišla načas, a nenarušila tak vaše ostatné plány. Zistite si pri pohovore, aké má výchovné metódy a opýtajte a aj na jej predchádzajúce skúsenosti s opatrovaním detí.

Opatrovanie seniorov

Potrebujú už vaši rodičia alebo starí rodičia starostlivosť a vy musíte chodiť do práce? Alebo hľadáte iba príjemnú spoločnosť pre svojho otca či mamu, ktorá by im pomohla upratať dom alebo byt, a zároveň by sa s nimi porozprávala? Opatrovateľka vám pomôže vyriešiť aj túto situáciu.  Dbajte však na to, aby vybraná uchádzačka mala osvedčenie o absolvovaní kurzu prvej pomoci a osobnostne ladila s vašim blízkym.

Na hľadanie vhodnej opatrovateľky máte niekoľko možností. Môžete prehľadať inzeráty v novinách, pozrieť inzertné portály na internete, alebo sa obrátiť na profesionálnu agentúru, ktorá nájde niekoľko vhodných uchádzačiek za vás. Výhodou hľadania na vlastnú päsť je, že sa s každou, ktorej inzerát sa vám bude pozdávať, môžete stretnúť. Naopak agentúra na stretnutie s vami pošle iba adeptky, ktoré presne zodpovedajú požiadavkám, ktoré im udáte.

Či už si vyberiete jednu alebo druhú cestu, výsledok by mal byť rovnaký. Nájdete niekoho, kto sa postará o vaše deti, rodičov alebo blízkych, zatiaľ čo vy sa nebudete musieť obmedzovať v práci.