Email

Cenník upratovacích služieb

upratovanie cenníkHľadáte upratovaciu službu? Ako sa pohybujú ceny za upratovanie?

Cenníky upratovacích služiebsa môžu navzájom dosť odlišovať. Ohodnotenie práce upratovačky alebo chyžnej je totiž veľmi individuálne. Podieľajú sa na tom rôzne faktory, no najmä to, či pracuje pre fyzickú alebo právnickú osobu. Ďalšie rozdiely na výplate sa ukážu v závislosti od regiónu, v ktorom je práca vykonávaná. No a nemalý vplyv má samozrejme aj náročnosť požadovanej práce. Pri rozhodovaní o výplate vezmite teda do úvahy nasledujúce fakty:

1.  Záleží od toho, kde bývate

Tak, ako pri každom povolaní alebo požiadavke na služby, cena sa odvíja od regiónu, v ktorom sa nachádzate. Platí pravidlo, že čím bližšie k hlavnému mestu bývate, tým viac si môžete žiadať na výplate, alebo naopak - tým väčšiu sumu čakajte, že zaplatíte za upratovanie. Ak bývate v Bratislave, ceny bývajú oproti ostatným mestám až dvojnásobné.

2. Fulltime alebo jednorazovo

Ak sa zamestnáte alebo vy zamestnávate na plný pracovný úväzok, častokrát je daná fixná suma, ktorú dostane pracovná sila za odrobený čas. Keď pomáhate s upratovaním iba občasne alebo jednorazovo, výplata sa odvíja od hodín, ktoré strávite prácou. V priemere sa cena za hodinu práce upratovačky pohybuje od 2,5 eura až po 7 eur.

3. Aká je náročnosť upratovania

Najväčší prínos, ktorý rozhoduje o cene práce, je jej náročnosť. Ak chcete, aby vám niekto pomohol umyť okná na výškovej budove, priplatíte si. No, ak potrebujete iba doma povysávať a sem tam poutierať prach z poličiek, cena za pomocníčku nebude pre vašu peňaženku neúnosná.

Keď si zhrnieme všetky faktory, ktoré ovplyvňujú cenu za dobre vykonanú prácu upratovačky, dostaneme sa na hranicu medzi 3 až 10 eur za jednu hodinu. Ak zoberieme pracovnú silu na plný úväzok, upratovačky nepatria medzi povolania, ktoré zarábajú nadpriemerné mesačné zárobky. Dôležité je aj zvážiť, či chceme hľadať upratovačku na vlastnú päsť, alebo len zadáme naše požiadavky agentúre, a tá vybaví všetko za nás.