Email

Tepovanie

Každá domácnosť občas potrebuje nielen klasické upratovanie, ale aj hĺbkovo vyčistiť všetky koberce, matrace či vankúše. Pomocou tepovania sa váš byt alebo dom zbaví baktérií a roztočov a ich povrchy budú vyzerať, ako keby ste ich práve priniesli z obchodu..

Techniky tepovania

Je na vás, ktorú tepovaciu techniku si vyberiete. Dôležité je však zobrať do úvahy intenzitu znečistenia, časovú náročnosť a cenu.

Suché tepovanie

Ak potrebujete, aby váš koberec vyzeral ako nový a nemáte príliš veľa času, odporúčame vám vybrať si suchý spôsob čistenia kobercov. Pri tejto technike sa vmasíruje aktívna čistiaca pena do koberca a  nechá sa pár minút pôsobiť. Počas tejto doby pena pritiahne k sebe všetky nečistoty, nitky, vlasy či chlpy. Následne stačí povysávať špeciálnym vysávačom váš koberec a je to. Ideálny spôsob čistenia pre firmy, hotely alebo domácnosti, kde je dôležitá rýchlosť.

Parné čistenie

Ste alergik? Nemáte v obľube chemikálie a rôzne umelé čistiace prostriedky? Bojíte sa, že sa povrch poškodí, ak sa namočí? Potom je pre vás správnou voľbou parné čistenie povrchov. Pomocou pary, ktorá dosahuje až 140 stupňov, a pritom je vytvorená z veľmi malého množstva vody, sa spoľahlivo odstránia baktérie aj zneškodnia roztoče. Do vody sa nepridávajú žiadne chemikálie, preto je úplne bez rizika pre náš organizmus. Od ukončenia čistenia si odrátate 45 minút a môžete začať plne využívať svoj koberec či gauč.

A čo cena?

Cenu za suché tepovanie alebo parné čistenie si vypočítate veľmi jednoducho. Stačí si odmerať plochu vášho koberca či gauča a vynásobiť číslo, ktoré ste vypočítali cenou za meter štvorcový. V priemere sa suma za meter štvorcový koberca pohybuje od 1 do 3 eur a pri sedačke približne od 2 do 7 eur.

Výsledok

Ak ste sa práve poobzerali po svojom byte či dome a usúdili, že váš koberec či sedačka potrebujú trošku pomoci, obráťte sa na niektorú z tepovacích firiem, aby vrátili novučičký vzhľad súčastiam vášho domova.