Email

Zamerané na žehlenie

Rôzne upratovacie agentúry poskytujú rôzne upratovacie služby. V nasledujúcom článku sa zameriame na jednu konkrétnu a často vyhľadávanú, a to žehlenie.

Nemáte problém rýchlo navariť alebo upratať, ale žehlenie pre vás znamená vždy niekoľkohodinovú záležitosť? Ak pre vás táto činnosť nepredstavuje práve ideálny relax, zverte tú obrovskú kopu práve opraného oblečenia niekomu inému. Že v okolí nemáte žiadnu dobrú dušu, ktorá by to za vás vzala? Nezúfajte a obráťte sa na profesionálnu pomoc!

Do kedy a za koľko

Súčasný trh s upratovacími službami je veľmi široký a k dispozícii máte veľkorysý výber nielen cenových relácií, ale i dodacích lehôt. Platí to i pri spomínanom žehlení. Sú agentúry, ktoré ponúkajú splnenie vašich požiadaviek už do 6 hodín, prípadne majú odstupňované poplatky podľa toho, či čas dodania prekročí 24, resp. 48 hodín. Výsledná suma tak závisí nielen od počtu a druhov žehlených kusov odevov. Napríklad priemerná cena za ožehlenie osušky či uteráka sa pohybuje okolo 0,50 €/ks, na žehlenie spoločenských šiat si pripravte približne 3 €/ks. Väčšina serióznych firiem vám ochotne vopred vypracuje nezávislú cenovú ponuku, a vy si tak môžete vybrať tú najlepšiu. Pri opakovanom využívaní služieb jednej agentúry je možné dostať aj tzv. vernostnú zľavu.

Vedeli ste že...

...prvé historické zmienky o žehličkách sú už zo starého Egypta a Číny? Zahriate bronzové platne by sme dnes asi považovali za primitívne. Svedčí to však o tom, že ľudia už od dávnych čias mali v sebe prirodzený sklon starať sa o svoj zovňajšok. Neskôr, v priebehu 15. storočia sa objavili prvé žehličky s rúčkou a od 18. storočia sa postupne vylepšovali. Našli by ste tu už žehličky plnené liehom či vyhrievané plynom. Stále však boli dosť ťažké. Viete si predstaviť, že by tá vaša vážila 8 kg? Našťastie v priebehu 30. rokov 20. storočia prišiel objav elektrických naparovacích žehličiek s termostatom, ktoré sa z Ameriky postupne dostali aj do našich zemepisných šírok a po drobných úpravách sa dočkali dnešnej podoby.