Email

4 tipy na uľahčenie predvianočných príprav

Zostáva len niekoľko týždňov do Vianoc a vás už teraz prepadá panika, ako skĺbiť varenie, pečenie, nákupy darčekov a zorganizovanie celej rodiny? A do toho ešte aj náročné vianočné upratovanie... Buďte bez obáv. Tento rok to zvládnete bez stresov a úplného vyčerpania!

1.    Nádych – výdych a hlavu hore

Prvé, čo si musíte uvedomiť, je, že nejde o život. Na štedrú večeru k vám nepríde anglická kráľovná ani komisia v bielych rukavičkách, aby skontrolovala, kde všade vám ostal prach. Riaďte sa starým dobrým klišé heslom, že ide o sviatky pokoja a mieru. Nalaďte sa na pohodovú sviatočnú náladu už teraz. Poriadok musí byť, ale uznáte sama, že mať vyluxované aj na povale zase nie je životne dôležité.

2.    Nie ste v tom sama

Máte deti staršie ako šesť rokov a manžela s dvomi zdravými rukami? Neváhajte ich zapojiť do projektu „Sviatky za rohom“! Debordelizácia spoločného domu či bytu sa tak pekne urýchli. Deti si napríklad upracú svoje spálne, zatiaľ čo manžel môže povysávať zvyšok bytu. Najhoršie, čo sa môže stať, je, že to bude dobrý precedens a pomôžu vám aj v bežnú sobotu v priebehu roka.

3.    Skúste to inak

Ste otvorená všetkým možnostiam? Potom sa pre vás alternatívou môže stať profesionálna pomoc v podobeupratovacej služby. Je to zároveň skvelý typ na darček, ktorý môžete venovať mame, sestre či kamarátke. Objednajte si niekoľko šikovných rúk na utretie prachu, vysávanie, umytie okien, pranie či žehlenie a venujte sa príjemnejším činnostiam. Vianočné upratovanie nikdy nebolo jednoduchšie!

4.    Myslite prakticky

Ak sa do predvianočných príprav predsa len pustíte sama, choďte na to s rozumom a prakticky. Tajomstvo úspechu je v plánovaní. Včas si spíšte, čo všetko a kedy treba urobiť a nestane sa vám, že niečo nestihnete. Uľahčiť situáciu si môžete napríklad nákupmi cez internet. Ušetria vám hodiny hľadania tých správnych darčekov po obchodoch. Upratovanie si zase môžete zjednodušiť naštudovaním niekoľkých domácich receptov, ktoré sa stanú vašimi obľúbenými pomocníkmi aj po zvyšok roka.