Email

Kam s deťmi v Bratislave

Tipov na strávenie voľného času s deťmi v Bratislave nájdete neúrekom. Keďže ide o hlavné mesto, tak aj možnosti sú najširšie spomedzi ostatných miest.

Stačí si len vybrať na základe svojich preferencií a záľub. Radi trávite voľný čas v prírode? Alebo hľadáte niečo vzdelávacie? Či radšej športové vyžitie? Prinášame vám niekoľko tipov, ako užitočne a hlavne s radosťou stráviť čas so svojimi ratolesťami. Samozrejme, že možností je omnoho viac, ale tu sú aspoň niektoré:

Materské centrá a centrá voľného času

Materské centrá sú určené väčšinou pre najmenšie detičky. Tu môžu deti spolu so svojimi mamičkami (ale aj oteckami) stráviť čas na rôznych záujmových krúžkoch, cvičeniach, tvorivých dielňach, sezónnych akciách, prednáškach a workshopoch. Podobne fungujú aj centrá voľného času, ktoré sú už ale určené zväčša pre deti predškolského a školského veku.

Ihriská a športoviská

Detské ihriská sú veľmi obľúbené. Tu sa môžu deti v bezpečnom prostredí dosýta vyšantiť, a vybiť tak svoju zdanlivo nekonečnú energiu na rôznych preliezkach, hojdačkách, šmýkačkách, špecializovaných športových ihriskách, trampolínach a iných atrakciách.

Turistika

Nielen samotná Bratislava, ale aj jej okolie, je bohaté na zaujímavé miesta. Môžete sa vydať na výlety do okolia, ktoré vás očarí malebnou prírodou, bohatou históriou a množstvom pozoruhodných kultúrnych pamiatok. Spoznajte napríklad Podunajskú nížinu, Malé Karpaty alebo Záhorie. Ktorýmkoľvek smerom sa vydáte, objavíte nádherné miesta a zažijete krásne chvíle so svojimi blízkymi.

Kultúra (kiná, divadlá, výstavy, koncerty)

Viaceré bratislavské múzeá či divadlá ponúkajú špecializovaný program priamo určený pre deti a ich rodičov. Výber je naozaj veľmi široký, určite si každý nájde niečo, čo ho zaujme.

Voľný čas doma

Ako hovorí jedna múdrosť, “všetkého veľa škodí”, tak ani s organizovaným voľným časom to netreba preháňať. Niekedy dobre padne nerobiť nič, nikam neísť a nechať dieťa, nech sa samo zabaví v prostredí domova - buď hraním sa s hračkami, tvorivými výtvarnými či hudobnými činnosťami alebo aj takmer zabudnutým hraním spoločenských či stolových hier.