Email

Opatrovateľská služba

V dnešnej dobe vysokej časovej vyťaženosti vám práve opatrovateľská služba môže pomôcť so starostlivosťou o vašich blízkych. Opatrovateľská služba nahrádza starostlivosť, ktorú nemôžete svojim drahým venovať osobne, no chcete, aby bola zabezpečená na profesionálnej úrovni.

Kde opatrovateľka pracuje?

Vo väčšine prípadov príde opatrovateľka k vám domov, ale môžete si tiež dohodnúť iné miesto, kde sa bude opatrovateľka starať o vašich najdrahších. Všetko záleží od vzájomnej dohody klienta s konkrétnou opatrovateľkou.

Pre koho je opatrovanie určené?

Najrozšírenejšie sú služby v oblasti opatrovania detí, ale aj seniorov alebo zvierat. Máte možnosť vybrať si špecializovanú opatrovateľku práve pre svojho miláčika.

Opatrovateľská služba vám pomôže nájsť tu pravú opatrovateľku na jednorazové či pravidelné stráženie vašich detí. Opatrovanie detí - alebo tiež babysitting - vyhľadávajú najmä mamičky, ktoré sa potrebujú vrátiť do práce skôr, ako ich ratolesť nastúpi do škôlky či jasličiek a nemajú možnosť nechať ju v rukách rodiny či inej blízkej osoby. Služby opatrovateliek vyhľadávajú tiež rodiny s deťmi, ktorých výchova a starostlivosť o ne je z nejakého dôvodu veľmi náročná a potrebujú s ňou pomôcť.

Opatrovanie seniorov je aj na Slovensku veľmi vyhľadávané. Naši rodiča či starí rodičia nám dali svoju lásku a čas, no nie vždy je možné im to v rovnakej miere vrátiť späť. Opatrovanie seniorov pomôže najmä ľuďom, ktorí nestíhajú či nevládzu venovať dostatočnú starostlivosť svojim rodičom či starým rodičom, a napriek tomu chcú, aby im nič nechýbalo.

Aj keď svojho zvieracieho miláčika nadovšetko milujete, sú situácie, kedy sa mu nemôžte dostatočne venovať a byť s ním. Či už je to pracovná vyťaženosť, odcestovanie, choroba alebo iná situácia, vaše zvieratko potrebuje stálu opateru a starostlivosť. Stráženie a venčenie zvierat je určené tým, ktorí potrebujú, aby bolo o ich miláčika dokonale postarané aj v čase ich neprítomnosti - či už je to na pár hodín, jednu noc či dlhšie obdobie. Najrozšírenejšie býva stráženie a venčenie psov a mačiek, no nájdu sa aj služby pre stráženie hlodavcov, plazov a vtákov.

Koľko zaplatíte?

Na konkrétnej cene sa dohodnete priamo s vybranou opatrovateľkou alebo opatrovateľskou službou. Platiť môžete priamo opatrovateľke alebo formou faktúry za služby opatrovateľskej agentúre.

Ako to funguje?

Podľa požadovaného miesta, prípadne času stráženia, si nájdete opatrovateľku vo svojom okolí. Vyberajte si z možných opatrovateliek na základe ich skúseností a hodnotenia spokojnosti. Vybranú opatrovateľku kontaktujte, dohodnite si podmienky a cenu.