Email

Opatrovanie deťmi a kam s detmi v Košiciach

Košice ponúkajú pre deti mnohé alternatívy trávenia voľného času. Ako metropola východu poskytujú naozaj veľké množstvo príležitostí pre aktivity s deťmi. Či radšej rozvíjate telo alebo ducha, vyberte si podľa seba. Samozrejme, že možností na prežitie voľného času s deťmi je v okolí Košíc omnoho viac, ako bude spomenuté v tomto článku. Základom je, aby aktivita deti tešila, mali z nej radosť a uchovali si krásne spomienky na spoločne strávený čas.

Turistika

Košice, ako aj ich okolie, oplývajú bohatstvom prírodných krás vo viacerých formách. Výlety k vode sú veľmi vďačnou možnosťou trávenia voľného času pre deti. Jednou z najznámejších je priehrada Ružín, no v okolí Košíc sa nájdu a iné, menej známe, no domácimi milované vodné plochy.

Hrady a zrúcaniny sú medzi deťmi všeobecne veľmi obľúbené. V okolí Košíc sa nachádza niekoľko zrúcanín, ktoré deti istotne očaria. Jaskyne, hory, čokoľvek si vyberiete, o zábavu bude postarané. Slanské vrchy, Slovenské Rudohorie, Východoslovenská nížina… Bližšie aj vzdialenejšie destinácie ponúkajú mnohé zaujímavé zákutia, ktoré môžete objaviť a preskúmať.

Ihriská a športoviská

Detské ihriská sú veľmi obľúbené nielen deťmi, ale aj rodičmi. Preliezky, hojdačky, šmýkačky a iné atrakcie dávajú deťom možnosť bezpečne sa vyšantiť. Špecializované športové ihriská zas aktivizujú v deťoch súťaživosť, športového ducha a zdravé telo.

Materské centrá a centrá voľného času

V Košiciach funguje hneď niekoľko takýchto organizácií. Materské centrá sú určené väčšinou pre najmenšie detičky. Deti a rodičia v nich môžu tráviť čas v rôznych záujmových krúžkoch a iných zábavných aktivitách. Podobne fungujú aj centrá voľného času určené zväčša pre deti predškolského a školského veku.

Kultúra

Košické múzeá, kiná či divadlá myslia aj na tých najmenších a ponúkajú aj špecializovaný program pre deti. Zaujímavý a šitý priamo pre deti je napríklad program Bábkového divadla v Košiciach.

Voľný čas doma

Aj doma sa deti dokážu veľmi dobre zabaviť. Niekedy netreba za každú cenu vymýšľať špeciálny program. Viac ako akékoľvek špeciálne hračky, ocenia deti čas, ktorý im plne venujete.