Email

Kam si môžete vyraziť s deťmi v Bratislave?

Aj vy rozmýšľate, ako zabezpečiť svojim deťom počas letných prázdnin program? Ponúkame vám niekoľko tipov, kam vyraziť za zábavou, poznaním, vzdelaním alebo novým zážitkom v našom hlavnom meste.

Bratislavaponúka nespočetné množstvo zaujímavých atrakcií, ktoré môžete s deťmi navštíviť. Závisí len od vás, koľko času a aký rozpočet chcete počas leta investovať. Takže, kam s deťmi v Bratislave?

Vaša peňaženka bude spokojná

Počas leta je v Bratislave množstvo podujatí pod holým nebom a väčšina z nich sú zdarma. Ak vaše deti milujú filmy, určite vám odporúčame zistiť si, čo práve premietajú počas večerov Bažant Kinematograf. Potešíme aj milovníkov divadelného umenia. V mestskej časti Bratislava-Vrakuňa v lesoparku, každú stredu počas celého leta hrajú vaše obľúbené rozprávky. Bohatý program ponúka aj Magio pláž, kde vás čakajú rôzne workshopy, rozprávky, športové súťaže, pri ktorých sa zabaví celá rodina. Pre malých nadšencov kníh ponúka program letná čitáreň v Medickej záhrade.

Keď je zlé počasie

Ak nevychádza počasie a vyzerá, že každú chvíľu zaprší, vyskúšajte navštíviť miestne obchodné centrá, kde počas celého leta prebiehajú tvorivé dielne či pikniky a kde si môžete zahrať aj spoločenské hry.

V lete je na šport viac času

Bicyklovanie, korčuľovanie, kolobežkovanie, beh, volejbal či plávanie. To sú športy, ktorým v lete prepadneme a snažíme sa ich robiť častejšie. Vezmite vaše deti napríklad na výlet po cyklistických chodníkoch, na korčuľovačku po brehu Dunaja, alebo si zahrať volejbal k Draždiaku. Využite tiež rodinné športové podujatia. Napríklad na Kuchajde si môžete všetci spolu zacvičiť pilates alebo v Starej radnici sa počas šermiarskych utorkov naučiť základy bojového umenia. Vybláznia sa nielen vaše deti, ale aj vy.

Aby sme si aj mozog precvičili

Rozmýšľali ste nad tým, že počas leta sa vaše dieťa naučí napríklad cudzí jazyk, zostaví vlastného robota, alebo sa naučí pekne maľovať? Jazykové školy ponúkajú počas leta kurzy za zľavnené ceny a mnohokrát je učenie cudzieho jazyka realizované zábavnou  a hravou formou. Vybrať si môžete aj ponuky denných táborov a prihlásiť svoje deti do takých, ktoré im prinesú nové vedomosti, zážitky a kamarátov.

Podujatí, atrakcií či workshopov, na ktoré je vstup zdarma alebo za znížené letné vstupné je naozaj veľa. Stačí trochu “pogoogliť” a určite nájdete nejaké, čo vás zaujme.

Ak sa vám nechce nikam ísť

Sú dni, kedy máte pocit, že aj do obchodu na konci ulice je to veľmi ďaleko… Presne takéto dni sú ideálne na usporiadanie susedskej grilovačky či opekačky. Nemusíte niekam chodiť, vaše deti sa zabavia s deťmi susedov a vy si príjemne poklábosíte.

Takže, vybrali ste si, kam sa vyberiete s deťmi v Bratislave? Pri výbere programu pre svoje deti berte do úvahy ich záľuby, kondíciu a vašu časovú flexibilitu. Pre dieťa je aj tak najzaujímavejšie, ak zažije niečo nové, o čom bude po prázdninách rozprávať v škole.