Email

Hľadáte opatrovateľku? Ako nájsť tú najlepšiu?

hľadáte opatrovateľkuNechodí vaše dieťa ešte do škôlky a vy potrebujete ísť do práce? Alebo sú práve prázdniny a nemáte rodinu, ktorá by vám vašich najmenších postrážila? Riešenie je v podstate veľmi jednoduché. Stačí zadať do vyhľadávača na internete heslo „hľadám opatrovateľku“ a zobrazí sa vám veľký výber, zvyčajne žien, ktoré sa vám o vašu ratolesť postarajú, keď si len potrebujete niekam odskočiť, alebo sa budú starať o vaše dieťa dlhodobo.

Ako vybrať najlepšiu opatrovateľku?

 

Vygoogliť opatrovateľku je síce jednoduché, ale práve kvôli veľkému množstvu vám určite napadne otázka, ako vybrať tú najlepšiu opatrovateľku, ktorej zveríte svoje dieťa? Zvoliť tú správnu opatrovateľku vám môže pomôcť práve portál eOpatrovatelky.sk.  Na stránke nájdete o opatrovateľkách všetky informácie, ktoré vyplnili. Zvyčajne vidíte ich fotku, mesto, kde môže opatrovať, prípadne ako ďaleko je ochotná cestovať. Takisto vidíte hodinovú mzdu, na ktorej sa často dá aj dohodnúť podľa potreby a každá o sebe uvádza aj to, aké má skúsenosti s deťmi v rôznom veku a koľko rokov sa tomu venuje, prípadne aj vzdelanie súvisiace s deťmi.

Keď hľadáte opatrovateľku, malo by vám záležať na predošlých skúsenostiach a referenciách od mamičiek, u ktorých už boli zamestnané. Samozrejme, vybraná opatrovateľka musí mať pozitívny vzťah k deťom a je dobré, ak ich dokáže zabaviť, a zároveň zachovať pokoj v napätých situáciách. Určite sa s ňou vopred stretnite a zistite, či si budú s vaším nezbedníkom alebo viacerými ratolesťami rozumieť a spýtajte sa jej všetko, čo vás zaujíma. Niekedy opatrovateľka dokáže matku zastúpiť aj v domácnosti. Pomôže s upratovaním, umývaním riadu alebo inými prácami.

Ak sa už pre nejakú opatrovateľku rozhodnete, porozprávajte jej informácie o svojom dieťati, čo má rado, kedy čo rado robí, čo pomáha v určitých situáciách a špeciálne veci, ktoré by ešte mala vedieť, aby sa cítilo dobre aj dieťa, aj opatrovateľka.

Hľadanie opatrovateľkyvám môže zabrať dlhší čas, ale oplatí sa to, môže z toho byť priateľstvo a pomoc aj na celý život. Nezabúdajte však na to, že pre dieťa je najdôležitejší vždy jeho rodič, preto s ním trávte čím najviac času a venujte sa mu. Ono vám to stonásobne vráti svojou láskou.